Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Habertürk, Çamlıca Kulesi'nde!

        Sadece İstanbullular değil, Türkiye'nin her yerinden İstanbul'u ziyarete gelenler de merakla bekliyor Çamlıca'ya yapılan Radyo-Televizyon Kulesi'nin bitmesini... Çünkü kule, işlevinin yanısıra, İstanbul'un tüm manzarasını seyir imkanı da verecek. 369 metre olacak kulenin 189'uncu metresine kadar ilk kez Habertürk çıktı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de yolculuğumuza eşlik etti. Esra Boğazlıyan'ın özel haberi...

        Küçükçamlıca’ya yapılan ve tüm radyo-televizyon vericilerini tek bir noktaya toplayacak 369 metrelik Radyo-TV Kulesi'nde inşaat hızla sürüyor. 2016’da temeli atılan kulenin, şimdilerde dış giydirme ve kaplama işleri yapılıyor. Geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret edip çalışmaları incelediği ve 2019’da hizmete girmesi beklenen kulenin 189'uncu metresine kadar ilk kez Habertürk çıktı.

        Habertürk ekibi, kulede seyir terası ve kafelerin bulunacağı 189 metre yüksekliğe, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’le birlikte adrenalin dolu bir yolculuk yaptı. 189 metre yüksekliğe ulaşmak asansörle 7 dakika sürdü. 

        Başkan Türkmen, çalışmalarda gelinen noktayı anlattı. Türkmen, "Toplamda 369 metre, 220 metresi beton, kalan 150 metre anten kısmı. Şu anda 189 metredeyiz. Bu katlar seyir terası ve kafeterya. Aşağıda montajları yapılıp vinçle çekiliyor. Tamamlandığında muazzam bir manzara olacak. Bu aynı zamanda bir turizm projesi. Karşımızda Çamlıca Camii, oradaki antenler kaldırılacak. Proje hızla sürüyor. Zor şartlarda çalışıyoruz. İstanbul için önemli bir çekim merkezi olacak. Aylar öncesinden randevu alınacak. 20’şer kişilik iki asansörle çıkılacak. Ülkemiz ve medeniyet açısından hayırlı uğurlu olsun. Hava şartlarında çalışmak çok zor. Bu gövde, kule ve anten haziran 2019’da hizmete girecek" dedi.

        Ana yüksekliği 369 metre olacak kulenin zirvesi ise deniz seviyesinden yaklaşık 576 buçuk metre yüksekliğe ulaşacak. Kule her biri 4,5 metre yüksekliğinde ve 4 katı yerin altında, 53 kattan meydana gelecek. Kulenin 39 ve 40'ıncı katlarında, deniz seviyesinden 393 ve 398 metre yüksekliklerinde birer restoran bulunacak.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu