Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Gazze'ye bir duvar daha!

        İsrail, Gazze'ye yönelik baskısını bir adım ileri gördü. Kara sınırlarıyla Gazze'yi abluka altına almakla yetinmedi. Çok yakında İsrail ile Gazze'nin deniz sınırı boyunca da bir duvar yükseliyor olacak.

        Önce ablukaya aldı, sınır geçişlerini kısıtladı, şimdi de deniz sınırı boyunca, suyun üzerine duvar inşa ediyor. İsrail, Gazze ile deniz sınırından sızmaları önlemek için duvar inşa etmeye başladı. Denizin altından başlayarak inşa edilecek duvarın yükseliği 6 metre olacak. Duvarın genişliğinin 50 metre, uzunluğununsa birkaç kilometre olması planlandı. Duvarın üzerine bir de olası sızmalara karşı özel algılayıcılar yerleştirilecek.

        İsrail, duvarın amacını Hamas'ın saldırılarını önlemek olarak açıkladı. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman duvarla birlikte hamas'ın saldırı kapasitesinin düşeceği görüşünde. Duvarın yıl sonuna dek tamamlanacağını söyleyen aşırı sağcı bakan, inşaat görüntülerini de Twitter'dan paylaştı.

        Gazze'de kontrol 2007'den bu yana Hamas'ta. İsrail de o günden beri bölgeyi abluka altında tutuyor. Deniz duvarı projesi ise 2014 yılındaki savaş sırasında duyurulmuştu.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu