Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video G7 bitti, kavga bitmedi: Arkadan vuranlar için cehennemde özel bir yer var

        G7 Liderler Zirvesi bitti ama kavgası bitmedi. Liderler zirveden sonra ardı ardına açıklama yaptı. Önce Kanada Başbakanı Trudeau konuştu. Trump ona cevap verdi, sonra herkes Trump'a yanıt verdi. Adeta söz düellosu yaşandı.

        Amerikan Başkanı Donald Trump, G7'deki ortaklarına kafa tuttu. Zirve sona erdi ama karşılıklı açıklamalarla tartışma devam ediyor. Önce Kanada Başbakanı Justın Trudeau konuştu. "Biz makul insanlarız ama itip kakılmayacağız" dedi. Bu sözlere Amerikan Başkanı Trump hemen cevap verdi. Zirveden ayrılır ayrılmaz bir tweet attı. "Trudeau iki yüzlü ve zayıf" dedi. Trump'ın bu sözlerinin ardından liderlerden ardı ardına açıklama geldi.

        MERKEL: ALDATILMAYA İZİN VERMEYİZ, HAREKETE GEÇERİZ

        Onlardan ilki Almanya Başbakanı Angela Merkel oldu. Almanya'da bir televizyon programına katılan Merkel, Trump'ın tutumunu eleştirdi. "Aldatılmaya izin vermeyiz. Aksine böyle bir durumda harekete geçeriz" dedi. Trump'a karşı önlemlerini 1 Temmuz'da açıklayacaklarını duyurdu. Bir açıklama da Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi. Amerikan Başkanı hakkında sert ifadeler kullanılan açıklamada, "Uluslararası işbirliği öfke krizleri ve düşünülmemiş açıklamalarla dikte edilemez" denildi.

        "ARKADAN VURANLAR İÇİN CEHENNEMDE ÖZEL BİR YER VAR"

        Tartışmaya Amerikalı yetkililer de katıldı. Trump’ın ticaret danışmanı Peter Navarro, tıpkı başkan gibi Trudeau'yu hedef aldı. Navarro, "Başkan Trump’la kötü niyetli diplomasi kuran ve onu arkasından bıçaklamaya çalışan tüm yabancı liderler için cehennemde özel bir yer var. Kötü niyetli Justin Trudeau, göstermelik basın konferansıyla bunu yaptı” dedi.

        Son açıklama ise yine Trump'tan ve yine Twitter üzerinden geldi. Trump, "Üzgünüm, ne arkadaşlarımız ne de düşmanlarımızın ticarette bizden faydalanmasına daha fazla izin veremeyiz" dedi. Önceliklerinin Amerikalı çalışanlar olmak zorunda olduğunu söyledi. ABD Başkanı mesajında "Artık değişim zamanı" dedi.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu