Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Tamamlandığında dünyanın en büyük heykeli olacak

        Burası Hindistan'ın Gujarat eyaletine bağlı Ahmedabad kenti... Son günlerde kentte bir telaş var, Çünkü bu kent, tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak heykele ev sahipliği yapıyor. Heykel, ülkenin bağımsızlık mücadelesi kahramanlarından, Sardar Vallabhbhai Patel'in. İsmi de Patel'in, Hindistan'ın ulusal birliğinin sağlanmasındaki payına ithafen "Birlik Heykeli".

         

        İnşası için 430 milyon dolar harcanan heykel, 182 metre uzunluğunda olacak, böylece 128 metrelik Buda İlkbahar Tapınağı'nı geçerek dünyanın en uzunu olacak. İnşasına beş yıl önce başlanan heykelin, 31 Ekim'de, yani Patel'in 143'üncü doğum gününde açılması planlanıyor. Bunun için de hummalı bir çalışma var. Büyük bölümü Çin'den getirilen 2 bin 500 işçi durmaksızın çalışıyor. Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin talimatıyla inşa edilen heykelin, tamamlanmasının ardından, çok sayıda turisti de çekmesi bekleniyor.

         

        Hindistan'ın demir adamı Patel, birbirleriyle savaşan eyaletleri barıştırarak, ülkenin parçası olmalarında büyük çaba harcadı. 1947'deki bağımsızlıktan sonra Başbakan Yardımcısı oldu ancak pek çoğuna göre, hak ettiği değeri bulamadı. Hindistan siyasetine hakim olan Nehru hanedanının gölgesinde kaldı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu