Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Doğu'nun ilk gençlik festivali! 80 bin kişi buluşacak

        Doğu'nun ilk ve tek gençlik festivaline sayılı günler kaldı. "Gezginfest Van" 7 ile 9 Eylül tarihleri arasında Van'daki ada Gevaş İskelesi'nde yapılacak. Çok sayıda sanatçının sahne alacağı etkinlikte, 80.000’den fazla doğa, kamp, seyahatsever buluşacak.

        Gezginler, Doğu'nun ilk ve tek gençlik festivali için yollara düşüyor. Van'da düzenlenecek Gezginfest için geri sayım başladı.

        Gezginfest, doğu batı kültürünün sosyal etkileşiminin arttırılması amacıyla, doğa, kamp ve seyahat severler tarafından düzenleniyor. 7, 8 ve 9 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Etkinliğin adresi, Van'ın Dokuzağaç köyündeki ada Gevaş İskelesi... 3 gün sürecek olan festivalde, 22 sanatçı ve grup sahne alacak. O isimlerden biri de dünyaca ünlü iranlı sanatçı Mohsen Namjoo.

        Müziğin yanı sıra, festival alanı atölyelerle dolu olacak. Katılımcılar film gösteriminden kütüphaneye, sabah sporundan yogaya kadar pek çok etkinliğe katılabilecek.

        Gezginfest'e Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 80 bin genç katılacak. Festivalde ayrıca, 9 yıl sonra Akdamar Kilisesi’nde gerçekleşecek ayine için İran, Gürcistan, Azarbeycan ve Ermenistan'dan da misafirlerin gelmesi bekleniyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu