Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Cinsel istismar davasında isyan ettiren beraat kararı!

        "Cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanıyordu. Mahkeme beraat kararı verdi. Gerekçe, kadının üzerinde başka bir erkeğe ait DNA örneğinin de bulunmasıydı. Ancak bu karara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan itiraz geldi.

        21 Şubat 2017'de Eskişehir'de 2 kişi, alkollü olan 20 yaşındaki E.A.'yı takip etmiş; iddiaya göre, genç kızı bir evin garajına doğru götürmüştü. Genç kız, 2 kişinin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ve telefonunun çalındığını iddia etmişti. T.D. "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan, O.U. ise "nitelikli hırsızlık" suçundan yargılanıyordu. Ancak sanık T.D. beraat etti. Genç kızın pantolonundan alınan örneklerde T.D.'nin DNA'sı bulundu, ancak mağdurun bedeninde başka bir erkeğe ait DNA'ya rastlanmasıydı.

        Hürriyet'in haberine göre, Bakanlık beraat kararına karşı çıktı. Sunulan dilekçede "Olayın vahameti ve kamu vicdanı düşünüldüğünde sanığın toplum için yarattığı tehlike ortadadır. Sanığa ceza verilmelidir” denildi. Görüntülerin bulunduğu ve bunları destekleyen tanık anlatımları olduğu vurgulandı. Savcı Tayfun Atak da kamera görüntüleri, tanık beyanı ve pantolondaki DNA örneği göz önünde bulundurulup ceza verilmesi gerektiğini savunarak kararı temyiz etti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu