Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Kılıçdaroğlu kamu görevlilerini uyardı: Siyasi parti memuru değilsiniz...

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Ankara Çukurambar'daki Arjantin İlkögretim Okulu'nda 4173 numaralı sandıkta oylarını kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu, basının büyük ilgisiyle karşılaştı.  

        Oy verme işleminin ardından sandık görevlileri ve müşahitlere başarılar dileyen Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. "Yorucu bir maratonun ardından hep birlikte sandığa gidip oy kullanıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

        "Ankara'da ben, eşim ve oğlum az önce oylarımızı kullandık. Genel merkezde arkadaşlarım çalışıyorlar. Türkiye'nin değişik illerinde görevlendirdiğimiz milletvekili arkadaşlarım var. Türkiye'nin genelinde şu anda ciddi bir sorunla karşılaşmadık ama özellikle belli bölgelerden ciddi şikayetler geliyor. Milletvekili arkadaşlarımız karşılaştıkları sorunu çözmek için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Belki bugün öğleden sonra parti sözcümüz basına daha ayrıntılı bir açıklama yapacak.

        Buradan bütün kamu görevlilerine açık ve net çağrıda bulunuyorum. Lütfen, devlet memuru olduğunuzu unutmayınız. Bir siyasi partinin memuru değilsiniz, devletin memurusunuz. Devletin bekası, geleceği, demokrasi, adalet için çalışmak zorundasınız. Birilerinin baskısı altında kalmayınız. Bu konuda, özellikte Doğu ve Güneydoğu'dan gelen şikayetler var.  O nedenle bütün kamu görevlilerinin dikkatini çekmek benim görevimdir. Onlara, devlet memuru olduklarını hatırlatmak benim görevimdir. Bu bağlamda, Türkiye'nin demokrasi gelişmiş bir ülke olarak sesini duyurabilmesi için her şeyden önce, seçimin üzerine gölgenin düşmemesi gerekir. Seçim üzerine düşürülecek her gölge, demokrasimize indirilmiş bir darbedir. O bağlamda bütün kamu görevlilerine tekrar uyarıda bulunmak benim görevimdir. Bu uyarıyı yapıyorum. Lütfen herkes görevini yapsın. Biz, görevi dışında hiç kimsenin başka bir işi yapmasını istemiyoruz. Sandıktaki arkadaşlarımız görevlerini yaptıklarını sürece demokrasi konusunda da bir kaygımız, tasamız olmayacaktır."

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu