Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 'Brezilyalı Trump'a bıçaklı saldırı!

        Destekçilerinin omuzlarında taşınıyordu... Ne olduysa bir anda oldu, acı içinde kıvranmaya başladı. Brezilya'da aşırı sağcı devlet başkanı adayı Jair Bolsonaro seçim kampanyasını yürüttüğü sırada bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı güneydoğu eyaleti Minas Gerais'e bağlı, Juiz de Fora kentindeki bir etkinlikte yaşandı. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

         

        Karaciğeri ve bağırsaklarından yaralanan Bolsonaro, hemen yakındaki bir hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Bolsonaro'nun oğlu Flavio, Twitter hesabından yaptığı açıklamada babası için dua istedi. Flavio, yaranın tahmin ettiklerinden çok daha ciddi olduğunu belirtti. Babasının aşırı kan kaybettiğini ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu mesajını paylaştı. Olayla ilgili olarak Adelio Obispo de Oliveira adlı, bir şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

         

        Bolsonaro, seçim öncesinde yapılan anketlerde favori aday olarak öne çıkıyor. 63 yaşındaki Bolsonaro, sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan Sosyal Liberal Parti adına devlet başkanlığı için yarışıyor. Bolsonaro ırkçı, cinsiyetçi ve göçmen karşıtı söylemlerinden dolayı "Brezilyalı Trump" olarak anılıyor. Brezilya'da seçimler iki tur şeklinde 7 Ekim ve 28 Ekim tarihlerinde yapılacak. İşçi Partisi'nin yeniden aday gösterdiği cezaevindeki eski Devlet Başkanı Lula da Silva, geçtiğimiz cuma günü Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin aldığı kararla seçimlere girme şansını kaybetti.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu