Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Brezilya'daki müze yangınında skandal!

        Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Ulusal Müze'de çıkan yangına dair ayrıntılar netleşmeye başladı. 200 yıllık müzedeki duman dedektörlerinin hükümetin bütçe kısıtlamaları nedeniyle kaldırıldığı belirlendi. Yine bütçe nedeniyle yangın sigortasının da iptal olduğu kaydedildi. Bu açıklamayı müzenin Müdür Yardımcısı Cristiana Serejo yaptı. Bütçe yetersizliği ve bürokrasinin sıkıntıya neden olduğunu itiraf etti. Facianın ardından ekipler müzede çalışmalara başladı. 20 milyon eserin sadece yüzde 10'unun kurtarılabildiği açıklandı.

         

        Yangının ardından binlerce kişi tepki göstermek için Cinelandia Meydanı'nda toplandı. Brezilya hükümeti, kalabalığa yeni bir müze sözü verdi. Bunun için 2.4 milyon dolar kaynak ayrılacağı açıklandı.

         

        Pazartesi günü alevlere teslim olan ulusal müze kapılarını 1818'de açtı. 20 milyondan fazla eser ve 530 binden fazla kitap ile Güney Amerika'daki en büyük antropolojik tarih müzesi konumundaydı. Müze, ayrıca "luzia" olarak bilinen Brezilya'nın en eski insan fosiline de ev sahipliği yapıyordu. 

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu