Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Boğaz'ın güvenliği onlara emanet! İşte İstanbul'un koruyucu melekleri

        İstanbul Emniyeti Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nde çalışan 5 kadın polis boğazda devriye gezerek suçlulara göz açtırmıyor.

        İstanbul Emniyeti Deniz Liman Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 5 kadın kaptan polis, boğazın güvenliğinden sorumlu olarak çalışıyor. 1,5 yıldır boğazın asayişini sağlayan kadın kaptan polisler Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nde göreve geldi. Okudukları üniversitelerden mezun olmalarının ardından polis olmaya karar veren boğazın 5 koruyucu meleği, Polis Meslek Eğitim Merkezi'ni (POMEM) başarıyla bitirerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde göreve başladı. Deniz polisliği için sıkı bir denizcilik eğitimi alan kadın polisler, kaptanlık eğitimi de aldılar. Ardından kaptanlık sertifikası ve ehliyetlerini aldılar. Kadın deniz polisleri, İstanbul genelinde gerçekleştirilen 'Yeditepe Huzur Asayiş' uygulamalarında, devriye görevleri ve arama kurtarma çalışmalarına da katılıyorlar. 

        Öte yandan kadın polislerin gelen bir ihbara gitmeleri havadan görüntülendi. Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nden çıkan ekipler boğazda bulunan bir geminin yanına gitti. Havadan çekilen görüntülerde ise botların üzerinde uzun namlulu silahlar ile duran kadın polisler, aksiyon filmlerini aratmadı. Görevlerinin sonunda kadın polislerin İstanbul Boğazın’da botlar ile oluşturdukları kalp figürü büyük beğeni topladı.

        "İSTANBUL'UN STRESİNİ DENİZE BIRAKIYORUZ"

        İstanbul’un güzel bir şehir olduğunu ve bu şehirde deniz üzerinde çalışmanın insanı rahatlattığını vurgulayan deniz polisi Mediha Akkalaycı, “Uzun görevlerimiz oluyor, her zaman hava şartları güneşli olmuyor. Rüzgarlı, karlı havalarda denizin durumu daha ciddi oluyor. Bundan dolayı sağlam bir bünyeye sahip olmanız gerekiyor. Zorlukları da var güzel yanlarının yanında. Denizde olmak güzel insanı rahatlatıyor. İstanbul’un stresini denize bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

        "ERKEĞİN YAPABİLDİĞİ HER İŞİ BİZ DE YAPABİLİRİZ"

        Denizde çalışmayı sevdiğini dile getiren Naciye Kaya da, “Birçok insan İstanbul Boğazı'nı görmek için turlara katılıyor, benim işimin burada olması beni motive ediyor. Bir erkeğin yapabildiği her işi biz de yapabiliriz. Deniz üzerinde uzun süre beklemenin genel zorlukları oluyor, ani bir görev çıkınca hemen işinizi bırakıp oraya gidebiliyorsunuz. Ama seviyorsanız çokta zor gelmiyor, biz de işimizi seviyoruz. Çalışırken Kız Kulesi, gün batımı ve Galata Kulesi gibi manzaralara da eşlik ediyoruz aynı zamanda” ifadelerini kullandı.

        "DENİZ GERÇEKTEN RİSKLİ KARADAKİ GİBİ DEĞİL"

        2 yıldır polis memurluğu yapan deniz polisi Nurten Anar ise, “Polislik kutsal bir görev, denizde olmak daha da ayrıcalıklı. İstanbul gibi güzel bir şehirde boğazda görev yapmak gerçekten mükemmel bir duygu. İstanbul Boğazı'nda görev yapmak ruhumuzu dinlendiriyor. Denizde kadın polis memuru görünce şaşırıyorlar, gülümseyerek bakıyorlar ve takdir ediyorlar. Deniz gerçekten riskli karadaki gibi değil, deniz ile ilgili hava şartları ile ilgili bilgileri bilmeniz gerekiyor. Bu yüzden de eğitimini almanız gerekiyor” dedi.

        BOĞAZ'IN KORUYUCULARI

        İstanbul Emniyeti Deniz Liman Şube Müdürlüğü bünyesinde 14 deniz aracı ile 5’ kadın, 40 kaptan ve personel den oluşan 120 polis görev yapıyor. İçlerinde delilleri bulmakta ustalaşan “Kurbağa ve Balık adam” olan 12 dalgıç polis olayların çözülmesinde önemli rol oynuyor. Deniz polislerinin görevlerinin arasında İnsan kaçakçılığı, yasak avlanma, su altı arama ve kurtarma, intihar, boğulma, boğaz koruma, çevre güvenliği ve denize atılan suç aletlerini çıkarma konuları bulunuyor. (İHA)

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu