Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ayder'e Arap turist akını

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kirlettik, rezil ettik" çıkışıyla gündeme gelen Ayder Yaylası için harekete geçiliyor. Yaz sonunda çalışmalara başlanacak yayla, son dönemde Arap turistlerin de gözdesi. 

        Çevresini saran Ladin ve Kayın ormanları, şelaleleri, endemik türdeki bitkileriyle Ayder Yaylası'nı her gelen beğeniyor. Türkiye’nin en bilinen yaylalarından biri Ayder Yaylası yerli turistin yanı sıra yabancı turistin de ilgisini çekiyor. Son dönemde Ayder’de tatile gelenlerin yüzde 80'ini arap turistler oluşturuyor.

        Çamlıhemşin İlçesi'nin 19 kilometre güney doğusunda yer alan bin 350 rakımlı Ayder Yaylası son dönemde özellikle körfez ülkelerinden gelen turistlerin gözdesi oldu.  Yaylada trekking, cip safari, foto safari, kampçılık, dağcılık gibi birçok turizm aktivitesi de yapılıyor.

        Ayder'de de gelen turistleri horon oynayan gençler karşılıyor. Yamaçlara kurulan salıncaklar ise yerli yabancı tüm turistlerin ilgisini çekiyor. 

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kirlettik, rezil ettik" sözleriyle de gündeme gelmişti Ayder, imar kirliliğinin önüne geçilebilmesi için çalışma başlatılacak. Yaylanın alt yapı ve ulaşım sorunları çözülecek. 5 bakanlığın ortak çalışmasıyla kentsel dönüşüm çalışması başlatılacak. Dikey yapılar yerine Ayder Yaylası'na 2 katlı yatay binalar inşa edilecek. 

        HABER: PINAR TATLIBAŞ

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu