Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Almanya'da sokaklar karıştı!

        Almanya'nın doğusundaki Chemnitz'te bir Alman'ın öldürülmesi sonrası başlayan ırkçı gösteriler devam etti. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi yaralandı.

        Almanya'da göçmen gerginliği yaşandı. Sokaklar savaş alanına döndü. Aşırı sağcıların sokağa dökülmesine neden olan olay, pazar gecesi sokak festivali sırasında yaşanan, ve bir Alman'ın ölümüyle sonuçlanan kavgaydı. Alman marangoz, sokak kavgasında yaralandı ve kaldırıldığı hastanede öldü. Olay sonrası 23 yaşındaki bir Suriyeli ve 22 yaşındaki bir Iraklı gözaltına alındı.

        İlk olarak kavganın olduğu pazar günü, yaklaşık 100 kişinin katıldığı bir protesto düzenlendi. Ardından Chemnitz'deki Karl Marx anıtının önünde yaklaşık 800 kişi toplandı. İslam ve yabancı karşıtı Pegida Hareketi de pazartesi öğle saatlerinde yeni bir protesto düzenlenmesi çağrısı yaptı.

        Pazartesi günü cinayetin yaşandığı yerde mumlar yakılırken öfke büyüdü. Göstericiler Marx anıtında kalabalıklaşırken karşıt gruplar da hemen yakınlarda toplandı. Metrelerce ötedeki Nazi karşıtı göstericiler de aşırı sağcıları protesto etti.

        Polis maskeli göstericileri uyardı. İki taraftan da atılan hava fişekler yaralanmalara yol açtı, gruplar polis müdahalesiyle dağıtıldı. Almanya hükümeti Chemnitz'de yaşanan şiddet olaylarını kınadı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "yasa dışı adalet" arayışına hoşgörü göstermeyeceklerini söyledi. Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert gazetecilere yaptığı açıklamada, "Farklı görünen ve farklı kökenlerden gelen insanların takip edilmesine ve bazılarının nefreti sokaklara yayma çabalarına müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu