Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Alkışlar Kasımpaşa'ya! Süper Lig'e ilk kez 3'te 3 yaparak başladı

        3’te 3 yaparak Süper Lig’de devleri kıskandıran Kasımpaşa bu başarıya çok düşük bütçeyle ulaştı. 3 büyüklerin sadece 3 oyuncuya verdiği parayla 24 kişilik kadro kuran Kemal Özdeş, takımını zirveye taşıdı.

        Transfer döneminin en sessiz takımı Kasımpaşa, Süper Lig’in bu sezon en dikkat çeken takımı oldu. Fanatik Gazetesi de bu başarının perde arkasını araştırdı.

        Lacivert-beyazlılar Kemal Özdeş yönetiminde Çaykur Rizespor ve Başakşehir’den sonra Sivasspor'u devirip tarihinde ilk kez sezona 3’te 3 yaparak başladı. Süper Lig'de aralıksız 7 yıldır mücadele eden takımın bütçesi 11 milyon euro... 

        3 büyüklerin yüksek maaşlarıyla sık sık eleştiri konusu olan 3’er oyuncusunun senelik maaşlarıyla Kasımpaşa’nın bütçesi denk durumda. Buna karşılık İstanbul ekibinin alternatifi olmayan kadrosuyla oynadığı futbol ve aldığı sonuçlar alkışı fazlasıyla hak ediyor.

        Geçen sezonun devre arasında geldiği Kasımpaşa’da çıktığı 17 lig maçını 12 golle tamamlayan, sezona da 3 maçta 5 golle başlayan diagne rekora koşuyor. Senegalli forvet, 2006-2007 sezonunda 3 maça 5 golle damga vuran Alex de Souza’dan sonra bu performansı ortaya koyan ilk oyuncu oldu. Kasımpaşa’nın Çin’den bonservissiz olarak kadrosuna kattığı 27 yaşındaki oyuncu, İstanbul ekibindeki formuyla ilk kez Senegal Milli Takımı’na davet aldı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu