Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Akdeniz'de İdlib satrancı

        İç savaşın sekizinci yılına girdiği Suriye'de, son düğüm İdlib... ABD'nin, Tomahawk yüklü savaş gemisini Akdeniz'e soktuğu iddia edilirken, Rusya da bugün 10 savaş gemisini birden Akdeniz'e gönderdi. Rejim, İdlib'e saldırmak için yığınak yapıyor. Türkiye tepkili, dünya diken üstünde...

        Dünyanın gözü kulağı İdlib'de... Tüm uyarılara rağmen Esad rejimi bölgeye yığınak yapmaya devam ederken, Fransa Cumhurbaşkanı'ndan sürpriz bir açıklama geldi. Macron, "Esad'ın kimyasal silah kullandığı kanıtlanırsa vururuz" dedi.

        Macron'un bu açıklamasından hemen sonra ABD'nin Akdeniz'deki gücünü artırdığı iddia edildi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov'a göre, 25 Ağustos'ta, bir Amerikan destroyeri, 28 Tomahawk füzesi ile birlikte Akdeniz'e girdi. Konaşenkov, İdlib'de bir kimyasal silah provokasyonu gerçekleştirileceğini bu füzelerin de buna bağlantılı olarak sevk edildiğini öne sürdü.

        MATTIS: KİMYASAL SİLAH KULLANIMINA TEPKİMİZİ GÖRDÜNÜZ

        İdlib'e olası bir kimyasal silah saldırısı, Amerikan Savunma Bakanı Jim Mattis'in de gündemindeydi. Mattis, rejim güçlerinin muhaliflerin bulunduğu bölgeye kimyasal silah taşıdığı haberlerini değerlendirdi. "Bizim yönetimimizin kimyasal silah kullanımına karşı verdiği tepkiyi iki kez gördünüz" dedi.

        Ve son hamle Moskova'dan... Rusya, Suriye'deki savaşa müdahale ettiği 2015'ten bu yana en büyük donanma filosunu Akdeniz'e indirdi. Rus İzvestiya Gazetesi'ne göre, filoda 10 gemi ile iki denizaltı bulunuyor. Savaş gemilerinden büyük bölümü uzun mevzilli Kalibr füzesi taşıyor. Gazete, filoya eklenecek yeni gemilerin olduğunu da belirtiyor.

        BMGK: OPERASYON İNSANİ FELAKETE YOL AÇABİLİR 

        Birleşmiş Milletler ise rejimin olasıİdlib operasyonu nedeniyle kaygılı... BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, bölgede artan gerginliğin "insani yardım ve temel hizmetlere erişim anlamında korkunç sonuçlar doğurabileceğini" söyledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de olası operasyonun insani felakete yol açabileceği uyarısı yaptı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu