Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Yıldırım: Doğu Akdeniz'de tek taraflı faaliyetler hoş karşılanmaz

        Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine Amerikan 6. Filosu'nun koruma sağlayacağı iddialarından bir gün sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Tufan Erhürman, Ankara'ya geldi. Mevkidaşıyla kameraların karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu Akdeniz'de tek taraflı faaliyetler hoş karşılanmaz. Her türlü kışkırtıcı faaliyet karşılığını bulacak. Emirvakilerle, oldu bittilerle yapılacak bu ve benzeri kışkırtıcı faaliyetler kaşılığını da uygun şekilde görecektir" dedi.

        İBRAHİM KALIN: HER YÖNDEN DEVREYE GİRDİK

        Akdeniz'de sondaj gerginliği, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a da soruldu. Kalın, "6. Filo'ya ilişkin haberler bize de geldi" dedi. Doğu Akdenizi uzlaşı bölgesi yapma yönünde çağrıda bulundu. Ancak egemenlik hakları ihlal edilirse, Türkiye'nin gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceğini vurguladı. İbrahim Kalın şöyle devam etti:

        "Biz nasıl Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının haklarını koruduysak bundan sonra da gerekli bütün girişimleri yapmaya devam edeceğiz. Buralarda bir ihlal ololduğunda biz her yönden devreye girdik. Bundan sonra da ilkemiz değişmeyecek."

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu