Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Mahir Ünal, İYİ Parti'nin 'Adil Öksüz' iddiasına yanıt verdi

        Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Habertürk TV ekranlarına konuk oldu. Partisinin seçim kampanyasıyla ilgili ipuçları veren Ünal, muhalefeti bir kez daha dil konusunda uyardı.

        AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal gündemi Habertürk ekranlarında değerlendirdi. 24 Haziran için o uyarıyı yineledi. FETÖ konusunda bir kez daha muhalefete seslendi. İYİ Parti'li Koray Aydın'ın seçimden önce Adil Öksüz'ü yakalayıp iftira attıracaklar iddiası için de "Son sözü millet söyler" dedi.

        Ünal, mülakata alınan aday adayları içinde FETÖ izine rastlanmadığını söyledi. Ünal, "Zaten böyle bir durumda başvuru kabul edilmiyor. Burada tamemen 2007’de, 2011’de hangi kriterler uygulandıysa o kriterler uygulanıyor. AK Parti'de mevcut milletvekillerinden 294'ü yeniden başvuru yaptı ama Cumhurbaşkanı Erdoğan o isimlerinin hepsinin yeniden aday gösterilmeyeceğinin işaretini verdi" dedi.

        O süreçte de dikkat edilecek kriterleri açıklayan Mahir Ünal, "Sen başvurma, sen başvur gibi bir düzenleme yapılması doğru olmadığını düşündü. Herkes başvurusunu yaptı. 7 Haziran ve 1 Kasım'da 170 kişinin üstünde değişiklik oldu. Biz bunları yaparken üst kurul neye bakacak? Temayüle bakacak, raporlara bakacak. Mevcut milletvekillerinin meclis performansına bakacak. Devamlılığına bakacak" diye konuştu.

        Mahir Ünal, AK Parti'nin 24 haziran için sakin bir seçim kampanyası yapacağını da söyledi. Ünal, "Cumhurbaşkanı derki gönüllere girmeden sandıktan çıkamazsınız. Demokrasi bir rıza inşasıdır. Ramazan ayında insanları dinleyerek, sorunlarına, sıkıntılarına daha çok çözüm üreterek çalışacağız" açıklamasını yaptı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu