Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video THY'de pilot alımı! Eğitim ve işe alım süreçleri nasıl işliyor?

        Türk Hava Yolları (THY) 2019'da 900 pilot daha istihdam edecek. Çocukluk hayalini gerçekleştirmek isteyenler için büyük bir fırsat bu. Kimi uçma sevdası diyor adına, kimi kariyer... Pilot olmak pek çok kişinin hayallerini süslüyor. Peki hiç para ödemeden THY bünyesinde pilotaj eğitimi almak için hangi şartlar gerekiyor? Eğitim ve işe alım süreçleri nasıl işliyor?

        35 yaşı aşmamak koşuluyla, üniversite mezunu olan herkes pilot olmak için başvuru yapabiliyor. Adaylar mülakatı geçtikten sonra bir kuruş dahi ödemeden 18 ile 24 ay arasında eğitim görüyor. Eğitimlerin ardından ise başarı sınavı yapılıyor. Başarı sınavı iki aşamada oluyor. Birincisi uçağın normal usulleriyle ilgili prosedürlerin yer aldığı eğitimler var. Burada, pilot adaylarının minimum yüzde 80 başarılı olması gerekiyor. İkinci aşamada ise acil durumlarla ilgili eğitimlerde, adayların yüzde 100 başarılı olmaları bekleniyor.

        Teorik dersler tamamlandıktan sonra, simülatör eğitimi veriliyor. Pilot adaylarının 2 yıllık eğitimlerinin en zorlu süreçleri simülatörde başlıyor. Pilot adayları uçağın inişi, kalkışı ve düz uçuşta uygulamaları gereken prosedürleri simülatörde pratiğe döküyor. Simülatör eğitiminde amaçlanan ise pilot adaylarının her türlü uçuşa hazır hale getirilmesi... Simülatör eğitiminde pilot adaylarının uçuşta başlarına gelebilecek tüm arızalar ve bütün normal usuller, uçakla ilgili kullanabilecekleri tüm ekipmanları sunarak ve görselleri de yansıtarak anlatılıyor, adaylara simülatörde deneyim kazandırılıyor. Simülatör eğitimleri de başarıyla tamamlanınca sıra, işbaşı yapmaya geliyor.

        Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi'nden mezun olan pilot adayları 15 bin lira maaşla işe başlıyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu