Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Meral Akşener: Sorumluluk şahsıma aittir

        Partisini, Olağanüstü Kurultay'a götüren ve aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu açıklamasının ardından ilk kez kameraların karşısına geçti. 24 Haziran seçimleri sonucunun İYİ Parti için hayal kırıklığı olduğunu söyleyen Akşener, "Başarısızlık söz konusu ise o sorumluluk şahsıma aittir" dedi.

        İşte Akşener'in açıklamasından satır başları...

        2. tura kalabileceğimi hedef koyarak yola çıktım. Hedeflerimiz somut ve yüksekti. Hedeflerimize inandık ama ikinci tura kalamadığım ortaya çıktı. İki yönden bakılabilir. Birinci yön 6 aylık sürede 5 milyonun üzerinde oy almış olması Türkiye'deki siyasi tarih açısından bakıldığında yarın okullarda okutulacak bir analizdir. Diğer yönüyle hedeflerimizin somut ve yüksek olmuş olması ve o hedeflere ulaşamamış olmamız kendi adıma büyük bir hayal kırıklığının sonucu olmuştur.

        Demokrasiyi en azından biz işletir halde olmamız için buna örnek olabilmemiz için yani hayal kırıklığı açısından bakıldığında bir başarısızlık tanımı söz konusu ise elbette o sorumluluk genel başkan olarak şahsıma aittir.

        O nedenle 12 Ağustos'ta Olağanüstü Kurultay kararını, tüzüğümüzün şahsıma verdiği yetkiyle aldım.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu