Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Partilerde 24 Haziran hazırlığı... Genel merkezlerde seçim üssü kuruldu

        Seçime sayılı günler kala, vatandaşın desteği aranıyor. Genel merkezlerse, seçim gününe hazırlanıyor. Hedef 24 Haziran'da, doğru sonuçlara en hızlı şekilde ulaşmak.

        1 MİLYON SANDIK MÜŞAHİDİ

        AK Parti genel merkezinde seçim günü 100 bilgisayar, 100 telefon, 100 de görevli olacak. 81 ilden sonuçlar gelecek. Bilgiler sonuç alma sistemi 'SAS'a girilecek. İl ve ilçeler de birbirleri ile koordineli olacak. Sandık görevlileri sonuçları il ve ilçelerdeki seçim koordinasyon merkezlerine bildirecek. Sandık başlarında da asıl ve yedek olmak üzere yaklaşık 1 milyon sandık müşahidi görevlendirilecek.

        CHP'NİN SEÇİM ÜSSÜ

        Cumhuriyet Halk Partisi'nde, genel merkeze seçim üssü kurulacak. Tüm birimleri, Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel koordine edecek. Sandık başlarından gelen ıslak imzalı her tutanak, bilgisayara girilecek. Bunlar anında Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelen bilgiyle karşılaştırılacak. Uyuşmazlık halinde itiraz edilecek. 12 milletvekili de "seçim güvenliği" için görevlendirildi. Vekiller, 5 farklı kentte görev alacak. Şanlıurfa, Erzurum, Van, Gümüşhane ve Çankırı; bu 5 ilin seçilme nedeni ise, 16 Nisan referandumunda, "sıfır hayır oyu çıkan sandıkların olduğu kentler" olması.

        KRİZ MASASI KURULACAK

        HDP, sonuçları bilgi işlem biriminin hazırladığı seçim izleme merkezinden takip edecek.. Yüz binden fazla sandık müşahidinin gönderdiği veriler bu merkezde toplanacak. Ayrıca bir de kriz masası kurulacak. Parti yöneticileri ve avukatlar görev yapacak.

        "ADİL SEÇİM PLATFORMU"

        Saadet Partisi adına ise sandık başında 110 bin müşahit görev yapacak. Veriler genel merkezde toplanacak. Ayrıca muhalefet, seçimi bir yandan da 5 siyasi parti ve 12 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesi ile oluşturulan "Adil Seçim Platformu" aracılığıyla da izleyecek.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu