Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 'Hain desek az kalır...'

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Yüksek Seçim Kurulu üyelerine yönelik çete suçlamasını sürdüren Kılıçdaroğlu, "Hesabını soracağım" dedi. Bir TV programında Atatürk hakkında sarfedilen ve hakaret soruşturmasına konu olan sözlerle ilgili ise "Hain desek az kalır, bunlar insan bile değil" diye konuştu.

        Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 6 Mayıs'ın Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edildikleri tarih olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, "Onlar bizim gönlümüzün kahramanlarıdır. Onları saygıyla anıyorum" dedi.

        “NASIL YARATIKLAR BUNLAR”

        Kılıçdaroğlu sözü Atatürk’e hakaret içerdiği için tepki çeken televizyon programına getirdi. Şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Düşmanlarının bile önünde saygı ile eğildiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bazı televizyon kanallarında yapılan haksız uygulamayı, çirkefliği içime sindiremiyorum. Nasıl bir anlayıştır ki bu, derin tarih diye başladıkları ama derinliği kafalarının derinliğinden kaynaklanan onursuz insanların çıkıp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Afet İnan'ı ve Atatürk'ün annesini karalamalarını içime sindiremiyorum. Bunu yapanlara asla insandır demeyeceğim. Bunlar insan değil. Onur ve şeref yoksunlarına insan denmez. Onurdan şereften yoksun, oturmuşlar televizyon kanalının başına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü annesini, Afet İnan'ı kötülüyorlar. Ne söylenebilir? Allah'a havale etmenin dışında ne söylenebilir? Nasıl yaratıklar bunlar?" 

        “KANUNU SATANA HAKİM DENMEZ”

        Devletin tüm kurumlarında büyük bir çöküş yaşandığını, liyakata değil, ya bir partiye ya da bir cemaate mensup olmanın geçerli sayıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, sözü  halk oylamasına getirdi ve Yüksek Seçim Kurulu’na yüklendi;

        "Hayır çıktığını görünce Yüksek Seçim Kurulu’ndaki çete, bütün millete kumpas kurdu. Ben onlara çete dedim diye suç duyurusunda bulunmuşlar. Sanıyorlar ki biz çekineceğiz, korkacağız. Kim olursanız olun, nereden gelirseniz gelin, yetkiniz ne olursa olsun, bunun hesabını size soracağım. Hukuka uymayan, kanunlara uymayan bir hakim olmaz. Kendisini TBMM'nin üzerinde gören kişiye hakim denmez. Açık ve net söylüyorum, bir daha şikayet etsinler, onurlarını satan hakime hakim denmez, kanunu satan adama hakim denmez, şerefini satan insana hakim denmez. Kanunun açık hükmünü çiğneyeceksiniz, biz ses çıkarmayacağız. Oturacaksınız koltuklarınıza, siyasi otoriteden talimat alacaksınız, talimatın gereğini yerine getireceksiniz, gerdan kıracaksınız, iki büklüm eğileceksiniz egemenin karşısında. İki büklüm eğilen adama hakim denmez, onursuz adam denir."

        Bir araya gelip kanunsuz iş yapanlara çete dendiğini bildiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir grup insan bir araya geldiniz mi? Geldiniz. Kanunsuz iş yaptınız mı? Tam kanunsuzluğu yaptınız. Sizden daha iyi çete mi olur?" diye konuştu. (A.A)

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu