Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video FETÖ'nün yeniden yapılanma çabası: Hijyen evleri

        FETÖ'nün sivil yapılanmasına yönelik soruşturmalarda örgütün yeni taktiklere başvurduğu ortaya çıktı.

        Güvenlik birimlerinden gizlenmek isteyen FETÖ üyeleri "güvenli" anlamına gelen "gaygubet evleri"nden sonra "hijyen evleri" kurdu.

        Bu doğrultuda, güvenlik güçlerinde FETÖ'den herhangi bir kaydı bulunmayan ve örgüt yönetimince sorumlu düzeyinde göreve getirilen kişiler FETÖ üyesi ve yapısıyla bağlantısı olmayan kişilerin kimliklerini kullanarak ev kiralıyor.

        Hiçbir şekilde örgütsel buluşmaların yapılmadığı bu evler, il veya ilçe sorumluluğuna getirilen FETÖ mensuplarının denetiminde oluyor. Bu evlerde örgütün topladığı paralar saklanıyor ve dağıtılmaları yapılıyor.

        Hijyen evlerinin gaygubet evleriyle hiçbir teması bulunmuyor. Aradaki bağlantı, güvenlik birimlerinde hiçbir kaydı bulunmayan kişiler üzerinden yürütülüyor.

        Tüm bu bilgiler ışığında Adıyaman ve Tekirdağ'da tespit edilen hijyen evlerine operasyon yapıldı. Adıyaman'daki hijyen evlerindeki üniversite öğrencileri gözaltına alındı.

        Tekirdağ'da ise hijyen evlerinin oluşturulmasının dışında, FETÖ mensuplarının halen kaçak veya firarda olan örgüt üyeleri ile buluşmalar gerçekleştirdikleri belirlendi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu