Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Erdoğan, AK Parti Karaman 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Karaman 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasına önemli açıklamalar yaptı.  Türkiye'nin bölgede attığı adımlarla kirli hesaplara çomak soktuğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz gerek diplomatik gerekse askeri alanda gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla terör devletinin kurulmasına engel olmuştur" ifadesini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Çıkmış Kemal konuşuyor, 'Orası hemen Filistin'in başkenti olarak ilan edilmeli' diyor. Yahu biz zaten Filistin'in başkenti olarak Kudüs'ü çoktan ilan ettik. Fakat Kudüs şu anda işgal altında olduğu için ne yapamıyoruz? Oraya gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Ama bizim şu anda Başkonsolosluğumuz bile neyle temsil ediliyor? Büyükelçiyle temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız ama inşallah o gün de yakın, bizzat resmi olarak da büyükelçiliğimizi ayrıca da orada açacağız."

        "ABD'NİN 16 BİNİN ÜZERİNDE NÜKLEER BAŞLIKLI SİLAHI VAR"

        Erdoğan, harita üzerinden Filistin'in, yüzölçümünün 1938'den günümüze gelen küçülme oranlarını gösterdi. Ayrıca İsrail askerleri tarafından şiddet uygulanan Filisintinli gençleri ve down sendromlularının durumlarını fotoğraflarla anlatan Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi. 

        Erdoğan şu ifadeleri kullandı: İşte İsrail bu, ey Amerika, ey Trump, yav sen bunları görmedin mi? Sen şu kafeslerin içindeki çocukları görmedin mi? Yav bunları göre göre ondan sonrada 'dünyanın en güçlü devleti benim' diyeceksin. Senin her yerin güçlü olsa ne olacak. Elinizde nükleer başlıklı silahlar var. Şu anda Amerika, tüm dünyaya ne diyor, Nükleer başlıklı silahınız olmayacak. Senin elinde 16 bini aşkın nükleer başlıklı silahın var. Senin silahın ne olacak. Adalet, bu mu adalet. Onun için kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Ülkemizin önünde iki yol var. Ya boyun eğeceğiz. Ya mücadele edeceğiz. Biz 40 yıllık siyasi hayatımızın her döneminde olduğu gibi bugünde mücadeleye seçtik. (AA-DHA)

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu