Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video CHP'de aday mesaisi sürüyor

        Ana muhalefet aday listelerine odaklandı. Adaylık için 2 bin 319 başvuru yapıldı. Aday tespitinde parti örgütlerinin görüşü alındı, CHP liderine de ön rapor sunuldu. Habertürk’ün edindiği bilgilere göre, Kılıçdaroğlu 7 Haziran ve 1 Kasım’da olduğu gibi büyük kentlerdeki ilk sıralarda kadınları aday gösterecek.

        ABDÜLLATİF ŞENER, ALPER TAŞ, KANİ BEKO...

        Ergenekon ve balyoz davası mağdurları ile 16 Nisan referandumunda, "Hayır" cephesinde yer alan bazı isimler de CHP’nin listesinde yer alacak. Bu çerçevede, PM üyesi Mehmet Ali Çelebi, KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve ÖDP Başkanlık Kurulu Üyesi Alper Taş’ın isimleri ön planda. Kulislerde ayrıca, eski başbakan yardımcısı Abdullatif Şener, eski Refah Partisi Milletvekili Merve Kavakçı'nın eşi Prof. Dr. Cihangir İslam, Eğitim-iş eski Genel Başkanı Veli Demir, yazar Orhan Kemal'in oğlu kimya mühendisi Işık Ögütçü'nün isimleri konuşuluyor.

        CHP’de gözler milletvekili aday listesinde. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 600 vekillik listesini oluşturmak için kurmaylarıyla değerlendirme yapıyor. Büyük kentlerde ilk sıralarda kadın adayların gösterilmesi beklenen ana muhalefette, Abdüllatif Şener, İbrahim Kaboğlu ve Alper Taş gibi isimlerin de listelerde yer alacağı konuşuluyor.

        Eski DİSK Başkanı Kani Beko'nun ise İzmir'den aday gösterilmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun ayrıca milletvekili olmayan MYK üyeleri; Fethi Açıkel, Gülizar Biçer Karaca ve Ünal Çeviköz'ü de listeye koyması bekleniyor.

        TUTUKLU VEKİL ENİS BERBEROĞLU İSTANBUL'DAN ADAY OLACAK

        CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'nun İstanbul’dan, hastanede tedavisi süren Deniz Baykal'ın da Antalya birinci sıradan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili de CHP listelerinde yeri kesinleşen isimler arasında. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise İzmir ya da İstanbul’dan aday olması bekleniyor. CHP lideri aday listesini hazırladıktan sonra; partinin en yetkili karar organlarından da onay alacak.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu