Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Binali Yıldırım'dan Trump'a tepki

        Ankara İTÜ Mezunlar Zirvesi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Kudüs tasarısı lehine oy kullanacak BM üyesi ülkelere finansal desteği kesme tehdidinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi. Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

        ABD'nin geçtiğimiz günlerde tek taraflı aldığı Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapan karar Türkiye'nin öncülüğünde İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Olağanüstü Zirvesi'nde sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde  bir kez daha reddedilmiş ve Doğu Kudüs Filistin'in baş şehri olarak ilan edilmiştir.

        Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada 14 Güvenlik Konseyi üyesinin yanında ABD yalnız kalmış ve son çare olarak Genel Kurul'da Amerika aleyhine oy verecekleri tehdit edecek noktaya kadar gelmişlerdir. "Eğer ABD'nin aleyhinde oy verirseniz size mali yardım yapmayız, para vermeyiz.

        Ayağınızı denk alın" diyecek kadar işi zıvanasından ABD Başkanı çıkarmış gözüküyor. Bir kez daha ABD Başkanı şunu anlamalıdır. Ne kadar güçlü olursanız, olun her ülke egemendir. Kendi bayrağı vardır. Bağımsız kararını verecek yetkinliğe sahiptir.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu