Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Akit TV sunucusu hakkında soruşturma başlatıldı

        Akit TV'de yayımlanan "Gün Başlıyor" programının sunucusu Ahmet Keser, terör örgütü yandaşlarının Afrin'de sivillerin öldürüldüğüne dair iddialarına yanıt olarak "Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız, Nişantaşı, Etiler, di mi yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var" demişti. 

        Sunucunun o sözlerine sert eleştiriler geldi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla Keser hakkında soruşturma başlattı. Keser, bugün ifadeye çağrıldı. 

        MAHİR ÜNAL'DAN TEPKİ

        Keser'e AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal da sert tepki gösterdi. Ünal, "Bu kabul edilebilir izah edilebilir bir şey değil. Öcelikle bu psikopatoloji. Böyle bir şey apaçık bir provokasyondur, apaçık bir sabotajdır. Asla kabul etmeyeceğimiz Türkiye'nin birliğine beraberliğine dönük apaçık bir sabotaj" dedi. 

        İSTİFA ETTİ

        Tepkiler üzerine Keser, görevinden istifa etti. Konuyla ilgili kanaldan yapılan açıklamada şöyle denildi: "'Akit TV'nin 27.02.2018 tarihli 'Gün Başlıyor' programında sunucumuz Ahmet Keser'in 'Türk Askeri Sivil Öldürmez' doğru tespitinin akabindeki maksadını aşan sözler kurumumuz tarafından tasvip edilmemiştir. Ahmet Keser konuşmalarının bahane edilerek kurumunun linç edilmesine meydan vermemek için görevinden ayrılmıştır."

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu