Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 24 Haziran seçimlerine doğru... Seyyar sandık kriterleri netleşti

        Hastalığı ya da engeli dolayısıyla yatağa bağlı seçmenler evinde oy kullanabilecek. Ancak bunun için ıslak imzalı rapor gerekiyor. Bu imkanı istismar edenler ise ceza alacak. 

        Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yatağa mahkum vatandaşların oy kullanabilmesi için evlere seyyar sandık gönderilmesini kararlaştırdı. Ancak bazı İlçe Seçim Kurulları'ndan, vatandaşların belirlenen şartlar dışında seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için sahte rapor aldığı yönünde haberler geldi. Bunun üzerine YSK kuralı netleştirdi. Buna göre, aile hekimlerince verilen raporlarda yatağa bağımlılığın tıbbi nedeni, kalıcı olup olmadığı ve süresi belirtilecek. Ayrıca hekimlerin verdiği raporda ıslak imza ya da elektronik imza ve barkod olacak. Barkodun kontrolünü İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı yapacak. Sahte rapor alan ya da bu imkanı istismar edenleri ise ceza bekliyor. Bu durumda olanlar için İlçe Seçim Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunabilecek.

        Görme ve işitme engelliler ise, seyyar sandık imkanından faydalanamayacak. Yasaya göre, onların da belirlenen adrese gidip oyunu kullanması gerekiyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu