1 Mayıs'ta 10 yaşındaki bir Suriyeli çocuk kaçak binmeye çalıştığı metrobüsün altında kaldı ve yaşamını yitirdi. Biz de merak ettik "Bu metrobüse kaçak binmek bu kadar kolay mı?" diye. Habertürk muhabiri Okan Ateş, duraklardaki güvenlik zaafiyetini görüntüledi.
Güvenlik az, tedbir yok. Metrobüs durakları çoğu zaman başıboş. Olan görevlilerin de sırtı durağa dönük... 10 yaşındaki bir Suriyeli çocuk, Saadetdere durağında kaçak binmeye çalıştığı metrobüsün altında kalarak can vermişti. Akıllara şu soru geldi: Acaba bir güvenlik zaafiyeti mi var?
GÜVENLİK GÖREVLİSİ TURNİKELERİN BAŞINDA DURUYOR
Karşıdan karşıya geçmeye engel olacak herhangi bir etken yok. Yani bir vatandaş rahatlıkla metrobüse kaçak binmeye çalışabilir. Yalnızca arabalardan sıyrılması gerekiyor. Bir başka detay daha. Metrobüs durağında bu noktayı kontrol edecek bir güvenlik görevlisi de yok. Duraktaki tek güvenlik görevlisi hemen karşıdaki köprünün üzerinde İstanbulkart basanları kontrol ediyor ancak durakta ne olup bitiyor buradan kaçak geçen var mı, bunu kontrol eden biri yok.
ONLARCA ÇOCUK METROBÜSE KAÇAK BİNİP MENDİL SATIYOR
İstanbul'da her gün onlarca çocuk metrobüslere akın ediyor. Kaçak giren çocukların kimi mendil satıyor, kimiyse dileniyor. Beylikdüzü-Avcılar arası birçok durakta aynı durum söz konusu ancak bu tüm metrobüs durakları için geçerli değil. Şirinevler'deki demir teller hem uzun uzadıya gidiyor hem de güvenlik sayısı daha fazla. Durakların biri birini tutmuyor. Bazılarında 3-4 güvenlik görevlisi var. Bazılarında ise sadece bir... Demir teller ve bariyerler de yeterli değil. Hal böyle olunca, çocuklar tek başına kaçak binmeyi sürdürüyor... Can güvenlikleri ise sıfır!