Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a dava yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilkeler ittifakına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi'ne konuştu. 2019 için iddiasını yineledi. En az yüzde 60 ile alacağız dedi. Belli ilkelere inanan herkesin her partinin desteğiyle bunun gerçekleşeceğini belirtti.

"CUMHURBAŞKANLIĞINI EN AZ YÜZDE 60 İLE ALACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığını alacağız en az yüzde 60'la. Alacağız dediğim, belli ilkelere inanan herkes var. Bütün partiler var. Güçlü bir demokratik parlamenter sistem, yargı bağımsızlığı, Türkiye'nin istikrarı çatışma değil hoşgörü ve barış kültürünün egemen olması, medya özgürlüğü gibi temel demokratik kavramlar etrafında birleşen herkes, her parti" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti ile yapılan görüşmede ittifak konusunun gündeme gelmediğini belirtti. "Seçim güvenliği konuşuldu" dedi. CHP lideri, önümüzdeki günlerde İyi Parti'yi ziyaret edeceğini de açıkladı. Yeniden genel başkan seçilmesi nedeniyle Meral Akşener'e tebrik ziyaretinde bulunacağını belirtti.

"ÇOK KARAKOLA GİTTİM AMA DAVUL ZURNAYLA DEĞİL"

Ve Cumhurbaşkanı'nın sanatçılarla sınır ziyaretine ilişkin sert sözleri... Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında açtığı 500 bin liralık tazminat davasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Ben onların o sanatçıların gitmediği çoğu karakola gittim. Eksi 25-30 derecede askerlekle beraber oldum. Üstelik eşimle beraber gittim ama hiçbir zaman oraya giderken davulla zurnayla klarnetle gitmedim. Benim ağrıma gider bu. Afrin Harekatı'nın başından beri kahraman türk ordumuzun yanında olduk, dua ve sözlerimizle destek verdi. başarı TSK'nındır" dedi.

"SAMİMİ SÖYLEMEK GEREKİRSE 500 BİN LİRAM YOK"

Sanatçılara yönelik eleştirisini de sürdürdü. Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerinin altını çizen CHP lideri, "500 bin liram yok samimi söylemek gerekirse. Erdoğan kaçak güreşiyor. Ben kendisinin FETÖ'nün siyasi ayağının bir numaralı sanığı olduğunu söyledim. Normalde benim hakkımda suç duyurusunda bulunması lazım. Tazminat davası niye açıyorsun kardeşim? Suç duyurusunda bulunacaksın" ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua