Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video CHP'de 24 Haziran muhasebesi... Ufukta kurultay var mı?

24 Haziran seçimleri geride kaldı ancak cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin düzenlediği basın toplantısı dışında CHP'den resmi bir açıklama yapılmadı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise ilk seçim değerlendirmesini Genel Merkez'de bulundan yakın kurmaylarıyla, genel başkan yardımcılarıyla yaptığı öğrenildi. Toplantıda; 16 Nisan referandumu, Adalet Yürüyüşü, İYİ Parti'ye verilen 15 vekil desteği, Millet İttifakı ve Muharrem İnce'nin adaylığı başlıklarının umut yaratan başlıklar olduğu vurgulandı. Ayrıca "Yönetimsel bir sorun yok, oturup bu sonucun düşünülmesi gerek" ifadesi kullanıldı. 

Kılıçdaroğlu ise kurmaylarından 24 Haziran seçimlerine yönelik detaylı bir analiz talebinde bulundu. "Soğukkanlı bir değerlendirme" isteyen Kılıçdaroğlu'nun ya da CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın CHP'nin 24 Haziran'ı nasıl okuduğuna dair bir açıklama yapması bekleniyor.

CHP'de ufukta bir kurultay beklenmediği değerlendirmesi de mecvut. Parti içi yarışın olmadığı dönemlerde daha başarılı sonuçların alındığı vurgulanıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua