Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Zigana Tüneli yarılandı! 2019'da ulaşıma açılacak

        İki ili birbirine bağlayacak, tamamlandığında dünyanın ikinci Avrupa'nın en uzun çift tüplü tüneli olacak. Geçit vermez denilen Zigana Dağı'nı geçen Zigana Tüneli'nin yarısı tamamlandı.

        Zigana Dağı karlı ve buzlu havalarda sürücülerin korkulu rüyasıydı. Keskin virajları ve rampalarıyla tehlike saçıyordu. O tehlikenin kalkmasına az kaldı. Temelini geçen yıl 17 Mart'ta Başbakan Binali Yıldırım'ın attığı Zigana Tüneli yarılandı. Trabzon ve Gümüşhane illeri arasında yapılan tünel, dağın içerisine 14.5 kilometre uzunluğunda çift tüp şeklinde inşa ediliyor.

        Zigana Tüneli sadece tehlikeyi ortadan kaldırmıyor, yolculuk süresini de bir hayli kısaltıyor. Zigana Tüneli'nin, Türkiye'nin en önemli mega projelerinden olduğunu vurgulayan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, "Gümüşhane ve Trabzon arası şu anda 1 buçuk saat civarı sürüyor. Bu tünel bittiğinde yol 45 dakikaya inecek. Adeta Torul'dan giriyorsunuz Maçka'dan çıkıyorsunuz. Hem Gümüşhane tarafından hem de Trabzon tarafından yaklaşık 100 rakımdan giriş çıkış var. Gerçekten insanın göğsünü kabartan vizyonel bir proje" ifadeleri kullandı.

        İpek Yolu'nun da geçtiği güzergahta yer alan tünelin, 2019'un sonunda tamamlanması bekleniyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu