Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ekonomi Toyota'nın yerli Hibrit aracına teknolojik inceleme

        Toyota'nın Türkiye'de üretilen crossover tipindeki C-HR 1.8 Hybrid modeline ve teknolojik özelliklerine yakın plan çalıştık.

        Toyota’nın Sakarya’da üretim bandından çıkan crossover sınıfındaki C-HR modeli hibrit teknolojisini destekleyen, tasarımıyla dikkat çeken başarılı bir araç. Toyota’nın son derece önem verdiği modelin Türkiye’de üretilmesinin arkasındaki en önemli sebep ise ülkemizdeki fabrikanın sıfır hata oranıyla çalışması. Bir önceki Toyota Türkiye CEO’su Orhan Özer’in baskılarıyla fabrikanın hatasız çalışma oranı, dünya çapında yaygın bir model olarak planlanan Toyota C-HR’ın ülkemizde üretilmesinin kapısını açtı. 1.8 litre benzinli motor ve kompakt elektrikli motora sahip olan araç sahip olduğu teknoloji sayesinde düşük yakıt tüketimi sağlıyor.

        Şebeke elektrik kaynağından şarj etmenize gerek olmayan C-HR’ın test ettiğimiz Hybrid (hibrit-melez) modelinin dışında 1.2 litre benzin motor seçeneği de bulunuyor. Özel motorunun yanı sıra iç ve dış tasarımıyla göz dolduran C-HR, araç içi ses sistemiyle kulakların pasını alıyor. 116,900 ila 127,700 TL arasında değişen fiyat etiketine sahip aracın teknolojik özelliklerini Haberturk.com Teknoloji Editörü Cem Sünbül okurlarımız için inceledi. 

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu