Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ekonomi Servis ücretlerine zam geldi!

        Servisçi Odası, 4 aylık süreç içerisinde mazottaki fiyat artışı, asgari ücretteki artış ve yedek parça ve bakımlardaki zamlanmayla birlikte yeni eğitim döneminde şu anki fiyatlarla giderlerini karşılamayacaklarını için bir zam beklentisi içerisinde olduklarını ifade etti.

        Servisçiler, bu beklentiyi İBB'ye ilettikten sonra UKOME de bugün bu teklifi görüştü. Öte yandan Servisçi Odası yüzde 30'luk bir zam beklentisi içerisinde olduklarını kaydederken, İBB'nin ise yüzde 20 oranında bir teklifle masaya oturduğu öğrenildi. Oylamanın yapılacağı UKOME'de ise yüzde 15'lik bir orana olumlu yaklaşıldığı belirtildi.

        Konuyu Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, şöyle yorumladı: "Geçen sene tam bu tarihteki rakamlara bakılırsa toplamda %100'e yakın bir artış var aslında. 313 lira idi geçen sene. Bu sene 600 küsür lira en kısa mesafe. Dolayısı ile yıldan yıla bakıldığında aslında artış %100'ü buluyor. Bu son yapılan %20'lik artış ise bu yılın başındaki eğitim yılında yapılan revizyon diyebiliriz. Ama sonuçta tabii ki akaryakıt fiyatları tarafından bakılırsa servis sahiplerini anlayabiliyorum fakat diğer taraftan, velilerin durumları da çok sıkıntılı."

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu