Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Bakan açıkladı! Bozok ve Som-J testleri başarıyla geçti

        Milli ve akıllı SİHA mühimmatı Bozok, ilk atış testinde hedefini 12'den vurdu. Akıllı seyir füzesi Som-J de testlerden başarıyla geçti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bu gelişmeleri sosyal medya hesabından duyurdu.

        TSK envanterine önemli bir mühimmat daha ekledi. Adı Bozok. 16 kilogram ağırlığında, menzili 9 kilometre. SİHA'ya yerleştirilen yerli ve akıllı mühimmat "Bozok", ilk atış testini yaptı. Saros Körfezi'ndeki testte hedefini işte böyle vurdu. Farklı kabiliyetleri için önümüzdeki günlerde atış testlerine devam edilecek. İHA'lara taarruz yeteneği kazandıran Bozok, yerli ve milli üçüncü SİHA mühimmatı olacak. Öte yandan milli seyir füzesi som-j'ye yönelik testler de sürüyor.

        Radara yakalanmadan uçuyor. Yeryüzü şekillerini izleyerek kendini saklayabiliyor. F-35 savaş uçaklarının en önemli vurucu güçlerinden birisini oluşturacak Som-J'nin testleri gerçekleştirildi. Füzenin prototipi, F-16 uçağına yüklendi. Prototip mühimmat, uçaktan başarıyla ayrıldı. Hedefe ilk atış testi ise 2019'un başında gerçekleştirilecek.

        Savunma sanayisindeki bu gelişmeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medyadan duyurdu. "TÜBİTAK tarafından geliştirilen hassas güdümlü akıllı seyir füzesi Som-J ve lazer güdümlü minyatür İHA füzesi Bozok'un yapılan ilk testleri başarıyla tamamlandı. Hayırlı olsun" mesajını paylaştı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu