Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ekonomi Dolarda son durum ne? Dolar kaç TL'den işlem görüyor, 1 dolar kaç TL? | Dolar/TL

        Merkez Bankası aralık başından bu yana 4 kez doğrudan satış yoluyla döviz piyasasına müdahalede bulundu. Müdahalelerin toplam büyüklüğünün 4 milyar doları aştığı ifade edildi. İlk 3 satış dolar 14 liraya doğru ilerlerken geldi. Dünkü son müdahale ise 14 liralık kritik seviyenin aşılmasının ardından yapıldı. Dün dolar 13.80 liraya gerilerken bugün yeniden 14.30 liranın üzerine tırmandı

        Aralık başından bu yana Merkez Bankası'nın müdahaleleri döviz piyasasına damga vurdu. Merkez, söz konusu 4 müdahaleyle ilgili yaptığı açıklamalarda fiyat oynaklığı sebebiyle satış yoluna başvurduğunu belirtti. Bu açıklamalarda kur için herhangi bir seviye hedefi bildirilmedi. Ancak müdahalelerin geldiği seviyeler göz önünde bulundurulduğunda piyasada Merkez'in doları 14 liranın altında tutmaya çalıştığına dair bir kanaat gelişti.

        Merkez ilk olarak 1 Aralık'ta doların 13.85 lirayı aşmasıyla doğrudan satış yoluyla piyasaya müdahalede bulundu. Bu, 7 yılın ardından doğrudan satış yoluyla yapılan ilk müdahale oldu. İlk müdahalenin toplam boyutunun 650 milyon doları bulduğu ifade edildi.

         

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu