Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ekonomi Asgari ücret ne kadar olacak? 2022 asgari ücret zammı belli oluyor!

        Asgari ücret tespit komisyonunun 2022 yılı asgari ücretini belirleme çalışmalarında sona gelindi. Komisyon bugün saat 11.00’de son kez toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından yeni asgari ücretin ilan edilmesi öngörülüyor. Cumhurbaşkanı ile görüşmeye TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol’un da katılması bekleniyor. Kulislerde net asgari ücretin 4 bin liranın üzerinde olacağı, sosyal güvenlik primi, vergi ve işveren teşviki ile destekleneceği yorumları yapılıyor.

        ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

        Yeni asgari ücretinin belirleneceği resmi süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını bugün yapacak. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında kural gereği dört kez toplanıyor. Yapılan 3 toplantıda mutabakata varılamamıştı. 9 Aralık'ta yapılan üçüncü toplantı enflasyon rakamları nedeniyle kilitlenmişti. TİSK, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarının baz alınmasını istemiş, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ise yaşanan enflasyonun yüzde 50'nin üzerinde olduğu gerekçesiyle buna itiraz etmişti.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından yeni asgari ücretin ilan edilmesi öngörülüyor. Cumhurbaşkanı ile görüşmeye TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol’un da katılması bekleniyor. Kulislerde net asgari ücretin 4 bin liranın üzerinde olacağı, sosyal güvenlik primi, vergi ve işveren teşviki ile destekleneceği yorumları yapılıyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu