Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 'Eğlenerek matematik öğretmek mümkün'

        Öğrencilere göre matematik karmaşık ve zor. Hatta birçok öğrencinin köşe bucak kaçtığı bir ders. Ama artık matematiği eğlenerek öğrenmek mümkün. Dünyaca ünlü matematikçi Marrit Rossi, "Matamatiğe Giden Yollar" yöntemi ile öğrencilere bu dersi sevdiriyor. "Öğrenciler neden matematik dersinde zorlanıyor?" sorusuna Rossi, "Çünkü çok eski usul öğretiyoruz, 100 yıllık bir metottan bahsediyoruz ve bu metot modern dünyaya uyarlı değil" diyor.

        Maarit Rossi, Bahçeşehir Koleji'nde matematik öğretmenleriyle bir araya geldi. Matematği eğlenerek ve merak uyandırarak öğretmenin yollarını anlattı. Eğlenerek matematik öğrenmenin en basit yolu, dersleri görselleştirmek ve grup çalışmalarıyla ilgi çekici problemlere çözüm yolları aramak. 

        Maarit Rossi, yöntemlerini ve öğrencilerinin matematikle eğlenmesi için nasıl bir yol izlediğini şu sözlerle anlattı: "Pratikte matematik uygulandığı zaman ve kendi hayatlarını ele aldıkları zaman aktiviteler eşliğinde matematikle eğlenebiliyorlar."

        Ünlü matematikçi matematiğin ders kitaplarına bağlı kalmadan öğretilmesini tavsiye ediyor ve ekliyor: "Eğer kitaplar çeşitli çalışma metotları, egzersizler, araştırmalar ve aktiviteler içeriyorsa; onlara ihtiyaç vardır."

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu