Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Irkçılığa geçit vermediler! Pegida, cami önünde domuz çeviremedi

        Çiçeklerden sevgi duvarı oluşturdular, Pegida'ya geçit vermediler. İslam karşıtı aşırı sağcı grup Pegida'nın iftar saatinde Rotterdam'daki Laleli Camii önünde domuz çevirme eylemi yapacağını açıklaması, Hollanda'yı ayağa kaldırdı. Pegida skandal eylem için hazırlıklarını yaptı. Hatta eylem için Rotterdam Belediyesi'nden izin bile aldı. Ancak eylem için cami yakınlarına geldiklerinde hiç ummadıkları bir manzarayla karşılaştılar.

        Yüzlerce Türk ve Hollandalı, bu islamofobik eylemi protesto için caminin önünde toplanmıştı. Ellerinde sadece çiçekler vardı. Kalabalık, iftar saati yaklaştıkça daha da arttı. Onları gören aşırı sağcılar otobüsten inemedi. Rotterdam polisi de güvenlik garantisi vermeyince, 20 kişilik aşırı sağcı grup, eylemi iptal etmek zorunda kaldı. Eylemin iptal edildiği haberi cami önünde bekleyenler tarafından sevinçle karşılandı.

        Eylemi protesto etmek için cami önüne gelenlerden Hollandalı bir erkek, "Gördüğüm zaman hemen buraya destek verilmesi gerektiğini düşündüm. Hangi ırktan ve dinden olursa olsun birbirimize saygılı olmamız gerekir. Bu bir provokasyondur ve ben buna tamamen karşıyım" dedi. Hollandalı bir kadın ise, "Camideki insanları tek başına bırakmamamız lazım. Rotterdam'ın her yerinden ve bu semtten gelenlerle birlikte caminin kapısının kim olursa olsun herkese açık olduğunu göstermemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

        Pegida, hafta başında iftar saatinde 5 kentte cami önünde mangal yaparak domuz çevireceklerini duyurmuştu. Ancak sadece Rotterdam Belediyesi eylemin yapılmasına izin vermişti. Büyük tepki çeken Rotterdam'ın Fas asıllı belediye başkanı bu kararını, "Bugün Pegida'ya, yarın size" diyerek savunmuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu