Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Trump'ın ticaret savaşı! Avrupalı liderler ateş püskürdü

        Amerika Birleşik Devletleri; Avrupa Birliği (AB), Kanada ve Meksika'dan ithal edilen çelik ve alüminyuma yüksek vergi uygulamaya başladı. Açıklama ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'tan geldi. Ross, yaptığı açıklamada, söz konusu verginin, çelikte yüzde 25, alüminyumda yüzde 10 olacağını söyledi. Ross "Kanada, Meksika ve Avrupa Komisyonu ile görüşmelerimize devam ediyoruz" dedi.

        Karar; Atlantik'in her iki yakasında da büyük tepki yarattı. AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, ABD'nin tek taraflı olarak aldığı ilave gümrük kararının adil olmadığını söyledi. "Bu, dünya ticareti için kötü bir gündür. ABD bize, ürünlerine ilave gümrük vergileri uygulamaktan başka seçenek bırakmıyor" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD'nin kararının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, AB'nin karşı tedbirlerle en uygun şekilde cevap vermeye hazır olduğunu ifade etti. İsveç, Rusya ve İngiltere'den de benzer açıklamalar geldi.

        Kanada ve Meksika'dan da tepkiler gecikmedi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Kanada'nın ABD'ye karşı bir ulusal güvenlik tehdidi olduğu düşünülemez" dedi. Kanada ve Meksika'nın ABD'ye karşı misillemeye hazırlandığı belirtildi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu