Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Trump-Kim zirvesi bilmecesi! Trump, önce iptal etti sonra yeşil ışık yaktı

        ABD Başkanı Trump açıklamalarıyla kafa karıştırmayı sürdürüyor. Bir gün önce Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yapacağı görüşmeyi iptal eden Trump,, bir gün sonra "Zirve olabilir" açıklamasında bulundu. Zirve bilmecesi halen çözülmüş değil.

        ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim arasında, 12 Haziran'da bir zirve olacak mı olmayacak mı? Bu sorunun yanıtını, Trump dahil kimse bilmiyor. Konuyla ilgili konuşan ABD Başkanı, "Neler olacağını göreceğiz. 12'sinde bile olabilir" dedi.

        ÖNCE "ZİRVE İPTAL" DEDİ, SONRA YEŞİL IŞIK YAKTI

        ABD Başkanı, yine ardarda yaptığı çelişkili açıklamalarla kafaları karıştırdı. Zirvenin iptal edildiğini duyuran Trump, bu açıklamasından bir gün sonra "Zirve hala mümkün" dedi. Trump her zamanki gibi ilk açıklamayı Twitter üzerinden yapmayı tercih etti. Açıklamasında, "Kuzey Kore'nin sıcak ve verimli açıklama göndermesi çok iyi haber. Açıklamanın işi nereye götüreceğini yakında göreceğiz, umalım barışa götürsün" dedi.

        KUZEY KORE'NİN AÇIKLAMASI ABD BAŞKANI'NI YUMUŞATTI

        Ardından Beyaz Saray'da gazetecilere konuştu. Kuzey Kore'nin çok olumlu bir açıklama yaptığını, zirvenin hala planlandığı tarihte yapılabileceğini söyledi. Trump, "Kendileriyle görüşüyoruz. Zirveyi yapmayı çok istiyorlar. Biz de istiyoruz. Neler olacağını göreceğiz" dedi. Oysa bu açıklamadan yalnızca bir gün önce Trump, Kuzey Kore'nin gösterdiği açık düşmanlığı gerekçe göstererek, Kim Jong-un ile yapacağı görüşmeyi iptal etmişti. Ancak Kuzey Kore'den, ne zaman ve ne şekide olursa olsun, görüşmeye hazır oldukları açıklaması gelmişti. 12 Haziran'da Singapur'da yapılacak görüşme görevdeki bir ABD Başkanı ile bir Kuzey Kore lideri arasındaki ilk tarihi görüşme olacaktı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu