Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Skandalın ardından Facebook milyarlarca dolar ceza ile karşı karşıya

        Son günlerde adı skandallarla çalkalanan Facebook, mercek altına alındı. Veri skandalında herhangi bir ihlali ortaya çıkarsa, sosyal medya devi milyarlarca dolar cezayla karşılabilir.

        ABD'de tüketici haklarını korumakla görevli Federal Ticaret Komisyonu, Facebook hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, 50 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin siyasi danışmanlık şirketlerinin eline nasıl geçtiği araştırılacak. Facebook'un 2011 yılında Federal Ticaret Komisyonu ile imzaladığı bir anlaşmayla, sosyal medya devi ihlal başına 40 bin dolar ödemeyi kabul etmişti. Bu da, eğer Facebook suçlu bulunursa, 50 milyon kullanıcı için yaklaşık 2 trilyon dolar ceza demek. Ciddi suçlamalarla karşı karşıya olan Facebook da soruşturmaya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Kişilerin bilgilerinin korunmasına olan güçlü bağlılığımız devam ediyor. Komisyonun olası sorularına cevap verme fırsatını memnuniyetle karşılarız" denildi.

        Facebook, Londra merkezli bir veri analiz şirketiyle kullanıcı bilgilerini izinsiz olarak paylaşmakla suçlanıyor. Veri skandalı patlak verdiğinden bu yana, piyasa değeri 70 milyar dolar azalan sosyal medya platformu hakkında, telefonlarına Facebook yükleyen kişilerin 'cep telefonu konuşmalarını ve kısa mesaj kayıtlarını tutmak' gibi suçlamalar da var.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu