Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İki ülke arasında barış rüzgarları... Kuzey Kore, saat dilimini Güney Kore ile eşitledi

        Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un iki ülke sınırındaki Panmunjom Ateşkes Köyü'nde 27 Nisan'da bir araya geldiği tarihi zirvenin ardından Kuzey Kore, Güney Kore ile aynı saat dilimine geçti.

        Kuzey Kore, 2015 yılında Güney Kore'ye tepki olarak saat dilimini değiştirmişti. Tarihi zirvenin ardından, barış adımları kapsamında, jest olarak Güney Kore ile aynı saat dilimine geçme kararı aldığını duyuran Kuzey Kore yönetimi, cuma günü yerel saat 23.30'u gösterdiğinde saatleri 00.00'a getirerek iki ülke arasındaki saat dilimini eşitledi.

        Kore Merkezi Haber Ajansı'nda (KCNA), iki ülke arasındaki saat dilimi farkını eşitlemenin, kuzey ve güneyin bir olması ve farklılıkların aynılaşması sürecine hız verecek "ilk pratik adım" olduğu belirtildi.

        TRUMP, MOON İLE GÖRÜŞECEK

        Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, 22 Mayıs'ta Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'i Beyaz Saray'da ağırlayacak. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Trump-Moon görüşmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İki liderin üçüncüz kez bir araya geleceği ve iki ülke arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğu vurgulandı. Görüşmede, Trump'ın ilerleyen haftalarda, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yapacağı görüşmenin konuşulacağı açıklandı.

        Bu arada, ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yapacağı görüşmenin tarihi ve yerinin belirlendiğini duyurdu. Trump, görüşmeyle ilgili detayların yakında açıklanacağını söyledi; "Seyahat ayarlandı. Şu anda elimizde bir tarih ve lokasyon var. Çok yakında bunları açıklayacağız" dedi. Trump, daha önceki bir açıklamasında görüşmenin, Kuzey Kore-Güney Kore sınırındaki Barış Evi'nde olabileceğini söylemişti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu