Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İtalya planı yapanlar dikkat! Venedik'e günlük turist kotası geliyor

        Venedik denildiğinde herkesin aklına, turizm geliyor şüphesiz... Zira kent her yıl 30 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ancak Venedik Belediyesi bir dizi önlem aldı turistlere karşı. Kentin stratejik noktalarına sayaçlar kuruldu. Günlük kota getirildi.

        İtalya'nın kanallar kenti Vedenik, turist akınına karşı önlemler aldı. Venedik Belediyesi, kenti turist akınından kurtarmak için günlük 100 bin turist kotası getirdi, stratejik noktalara sayaçlar kurdu. Amaç turist akınına uğrayan bölgelerdeki nüfusu hafifletmek ve sürdürülebilir turizm odaklı bir yapı oluşturmak. Böylelikle yaz boyu kent sakinlerine rahat bir nefes aldırmak. Alınan önlemler doğrultusunda, haftasonunda ünlü Piazzale Roma meydanına gidenler, geri çevrilebilecek. Ponte Della Costituzione Köprüsü'ne girişler sınırlandırılacak. Ayrıca uzun kuyruklar oluşması halinde gondolların sıraya girmesine izin verilmeyecek. Ziyaretçi sayısının baş edilemez şekilde arttığını söyleyen kent sakinleri bu uygulamadan memnun...

        Aralarında, "İyi oldu, kente gelen turist sayısı gerçekten çok yüksek, kentimizde gelişigüzel bir turizm anlayışı istemiyoruz" diyenler var. Venedik, her yıl 30 milyona yakın kişi tarafından ziyaret ediliyor. Kent sakinleri yıllardır turist sayısının azaltılması için protestolar düzenliyordu.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu