Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İşte en çalışkan ülkeler! Türkiye de listede...

        Dünyanın en uzun çalışma saatlerine sahip ülkesi, Meksika... Gelişmiş ekonomiye sahip olduğu halde, en çok çalışan ülkeyse Güney Kore oldu. İşte OECD raporuna göre, Türkiye'nin listede bulunduğu sıra...

        Dünyanın en çok çalışan, en zengin ülkesi, Güney Kore. Ülkede, haftalık çalışma süresinin üst sınırı, 68 saat. Güney Koreliler, yılda 2 bin 69 saatlerini çalışarak geçiriyor. Ama bu tablo değişebilir. Güney Kore parlamentosu, haftalık çalışma saatini 52'ye indirme kararı aldı. Yeni kanun temmuz ayında yürürlüğe girecek. Hedef; çalışanların mutluluğu kadar, ülke nüfusunu da artırmak... Bu sayede Güney Kore'de son on yıldır gerileyen doğum oranının artması bekleniyor.

        Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü verilerine göre, dünyanın en çok çalışan ya da çalışmak zorunda kalan ülkesiyse Meksika... Bir Meksikalı yılda 2 bin 225 saatini işte geçiriyor. Onu Kosta Rika, Güney Kore, Yunanistan ve Rusya izliyor.

        BİR TÜRK VATANDAŞI YILDA ORTALAMA BİN 872 SAAT ÇALIŞIYOR

        Türkiye ise 38 OECD ülkesinin yer aldığı listede, 14. sırada. Bir Türk yılda ortalama bin 872 saat çalışıyor. ABD ve Japonya'da çalışma süreleri daha düşük. En az çalışma saatine sahip OECD ülkesi Almanya.

        Sivil toplum örgütleri, gerçekte çalışma saatlerinin daha fazla olabileceğini belirtiyor. Çünkü çoğu zaman gerçek rakamlar kayda geçirilmiyor. Listeye girmeyen işkolik ülkeler de var. Birçok Afrika ve Orta Doğu ülkesinde haftalık çalışma saati 60'ın üzerine çıkabiliyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu