Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İran'da olaylar durulmuyor... Yüzlerce kişi 'tuzlu su' kriziyle sokağa çıktı

        Önce ekonomik kriz, ardından salgın patlak verdi. İran'da krizin yeni adı "su" sıkıntısı. Sık sık yaşanan su kesintileri zaten İranlıları bunaltmışken, üstüne bir de zehirlenme vakaları baş gösterdi. Huzistan eyaletine bağlı Ramhürmüz ilçesinde 65 kişi zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurdu. Ortak noktaları musluklarından akan tuzlu suyu kullanmış olmalarıydı.

        Yaşananların ardından Hürremşehr'de yüzlerce kişi protesto için sokaklara çıktı. Polisin eylemcilere müdahalesi sert oldu. Eylemcilere ateş açıldı. Açılan ateşte bir kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi. Yaralananlar oldu.

        İçişleri Bakanlığı ise kirli ve tuzlu su iddialarını reddetti. Çıkan olayları provakosyon olarak nitelendirdi. Olaylarda kimsenin ölmediği sadece bir kişinin yaralandığı açıklandı.

        İran'da su krizini tetikleyen, yağışların ve dolayısıyla su kaynaklarının azalması oldu. Üstüne bir de musluklardan kirli ve tuzlu su akınca halk tankerlerden su satın almak zorunda kaldı. Uzmanlara göre ülkede 34 milyon kişi su sıkıntısıyla karşı karşıya. Yarısının durumuysa alarm verici.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu