Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İran'da düşen yolcu uçağının enkazı bulundu

        İran'da 66 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasında, Zargos Dağı'na düşen uçağın enkazına güçlükle ulaşıldı.

        İran'da 6'sı mürettebat 66 kişiyi taşıyan, Aseman Havayolları'na ait yolcu uçağı, başkent Tahran'dan kalktıktan 50 dakika sonra radardan kayboldu. Ardından da İsfahan yakınlarındaki, Semirom ilçesinde düştüğü haberi geldi. Düşen uçaktan kurtulan kimsenin olmadığı belirtildi. Zagros Dağı'na çakılan uçağın enkazını, arama çalışmalarına helikopterler de katıldı. Enkaza saatler süren arama çalışmalarının ardından ulaşıldı.

        UÇAĞA YETİŞEMEDİ, HAYATI KURTULDU

        Bu arada, İran'da düşen yolcu uçağına yetişemeyen, Yunan deprem bilimcinin ölümden döndüğü ortaya çıktı. Düşen yolcu uçağına yetişemeyen Akis Çelentis, havaalanına gitmek için yola çıktığını, ancak trafik yoğunluğu nedeniyle geç kalarak uçağı kaçırdığını söyledi. Çelentis, "Bu yüzden uçağa binemedim. sanırım yedi canlıyım. Şu anda herşey iyi" dedi. 

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da uçak kazası nedeniyle, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye taziye mektubu gönderdi. Erdoğan, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i aradı. Düşen uçakta hayatını kaybedenler için taziyede bulundu. 

        UÇAK KAZALARININ EN SIK YAŞANDIĞI ÜLKELERDEN...

        İran, uçak kazalarının en sık yaşandığı üşkelerden biri. Nükleer programı nedeniyle ülkeye uygulanan uluslararası yaptırımlardan ötürü, ülkenin uçak filosunun eskidiği biliniyor. 2015 yılında İran ile batılı ülkeler arasındaki, anlaşma uyarınca bu yaptırımların çoğu kaldırılmıştı. Ülkenin 3'üncü büyük havayolu şirketi olan Aseman, geçen yıl 30 adet Boeing 737 model uçak almak için anlaşma imzalamıştı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu