Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Hawaii'de bir lav çatlağı daha...

        Yeni bir çatlak daha açıldı. Çatlaktan püsküren lavlar, adeta kızıl bir nehir olup aktı.

        Hawaii'deki Kilauea Yanardağı'nda volkanik hareketlilik sürüyor. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, yanardağda bir lav çatlağının daha oluştuğunu açıkladı. Son gelişmeyle çatlakların sayısı 17'ye yükseldi. Son çatlak bir jeotermal enerji tesisinin yakınlarında oluştu. Tesis çalışanlarının önceden önlem aldığı belirtildi. Herhangin bir can kaybı ya da yaralanmaya dair bir bilgi yok.

        Bu arada helikopterle çekilen son video, Hawaii'de yanardağ faciasının ulaştığı boyutu gözler önüne serdi. Lavların ulaştığı yerler küle döndü. Yer yer dumanlar yükselmeye devam ediyor.

        Hawaii Ulusal Yanardağ Parkı, geçici olarak kapatılmıştı. Çünkü lavlardan y ayılan zehirli gaz, alarm verici seviyeye ulaşmıştı. Yanardağın saçtığı tek tehlike bu değil. Aralıklarla süren patlamalarda etrafa kaya parçalarının saçılması riski de var. 

        Kilauea Yanardağı, geçen hafta faaliyete geçmiş, volkanda giderek büyüyen ardıl patlamalar meydana gelmişti. Yerleşim yerlerine de ulaşan lav nehirleri nedeniyle 2 bine yakın kişi tahliye edildi, 37 ev kullanılamaz hale geldi.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu