Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Düşman kardeşler bir araya geliyor! Barışacaklar mı?

        Kore Yarım Adası'nda düşman kardeşlerin arasında bahar rüzgarı esiyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, cuma günü sınırı geçerek bir ilki gerçekleştirecek.

        İki düşman kardeş, Kuzey Kore ve Güney Kore, cuma günü tarihi bir görüşme gerçekleştirecek. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kore Yarımadası'nı ayıran sınırı karayoluyla geçecek. Ülkenin, askerden arındırılmış bölgeye ayak basan ilk lideri olacak ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile bir araya gelecek.

        Güney Kore devlet başkanı, Kuzey Kore liderini sınırda karşılayacak. Güney Kore şeref kıtası iki lidere askerden arındırılmış bölgedeki Panmunjom köyünde bulunan Barış Evi'ne kadar eşlik edecek. Görüşme yerel saatle 10:30'da başlayacak.

        KUZEY KORE'NİN NÜKLEER SİLAHLARDAN ARINDIRILMASI GÖRÜŞÜLECEK

        Tarihi görüşmenin, ana gündem maddesi; Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arınması olacak. İki lider ilk oturumdan sonra öğle yemeği için ayrılacak, Kuzey Kore delegasyonu sınırın kuzey tarafına geçecek. Öğle saatlerinde bir tören düzenlenmesi planlanıyor. Törende, Moon ve Kim barışın ve refahın sembolü olarak iki ülkeden getirilecek olan su ve toprakla çam ağacı dikecek. Daha sonra yeniden görüşmelere geçilecek.

        GÖRÜŞMELERİN ARDINDAN ANLAŞMA İMZALANMASI BEKLENİYOR

        Görüşmelerin ardındansa bir anlaşma imzalanarak, ortak açıklama yapılması bekleniyor. 1950-1953 Kore Savaşı'nın ardından ateşkes anlaşması imzalanmış ancak kalıcı bir barış anlaşması imzalanmamıştı.

        ABD BAŞKANI TRUMP'LA DA GÖRÜŞECEK

        Amerikan Başkanı Trump'ın da gündeminde Kim Joung-un var. Füze krizinin ardından iki isim bir görüşme gerçekleştirecek. Ancak görüşmenin ne zaman ve nerede yapılacağı henüz kesin değil. Kuzey Kore lideri, Trump ile planlanan görüşmesi öncesi, ülkesinin, nükleer testler ile kıtalararası balistik füze denemelerini askıya aldığını açıklamıştı. Çin medyası bu kararın, Kuzey Kore'deki Pungeri nükleer poligonunda, geçen sonbaharda meydana gelen kazada tünellerden birinin yıkılmasından kaynaklandığını öne sürdü.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu