Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Adı işkenceyle anılıyordu... Türkçe bilen CIA Direktörü

        Geçici olarak Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın başına getirilen Gina Haspel'in Ankara'da görev yaptığı ve Türkçe bildiği ortaya çıktı.

        ABD'de Mike Pompeo'nun Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenmesinin ardından CIA direktörlüğü koltuğu boşaldı. Bu göreve geçici olarak Gina Haspel getirildi. 

        CIA, 61 yaşındaki Haspel'in kurumdaki kariyeriyle ilgili gizli tutulan bazi bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Haspel'in Türkçe ve Rusça bildiği ortaya çıktı. Haspel'in Türkçe'yi 2000 yılında CIA'in Ankara'daki merkezinde istasyon şef yardımcısı olarak çalışırken öğrendiği belirtildi.

        Haspel, CIA Direktörlüğü koltuğuna resmen oturursa bu görevi yürüten ilk kadın olarak tarihe geçecek. Haspel'in senatodan onay süreci 9 Mayıs'ta başlayacak.

        Ancak bunun düşük bir ihtimal olduğunu düşünenler de var. Çünkü Haspel'in adı CIA'deki görevi sırasında işkence iddialarına karışmıştı.

        33 yıllık CIA deneyimine sahip olan Haspel'in adı 11 Eylül terör saldırısı sonrasında, CIA'in yurtdışındaki hapishanelerinde yapılan işkencelerle anılmıştı. CIA'in ilk yurt dışı hapishanesini kurduğu Tayland'da çok sayıda şüpheliye işkence edilmesinde rol oynadığı iddia edilmişti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu