Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video Çare bedava deodorant! 14 bin kişiye dağıtıldı!

Avrupa ülkeleri bu yaz hiç de alışık olmadıkları hava sıcaklıklarıyla baş etmeye çalışıyor. Alışılmadık hava sıcaklığı, alışılmadık başka durumları da beraberinde getiriyor. Öyle ki, Avusturya'nın başkenti Viyana'da metro çalışanları yolculara bedava deodorant dağıttı.

Pek çok Avrupa başkenti gibi Viyana da bu yaz alışık olmadığı hava sıcaklıklarıyla karşı karşıya. Termometreler yıllar sonra ilk kez 30 derecenin üzerini gösteriyor. Viyana metrosu yolcuları, vagonların özellikle yer altından yer üstüne çıktığı kısımlarda adeta birer saunaya dönüşmesinden şikayet ediyor.

Bu şikayetler Viyana metrosunu harekete geçirdi. Metro çalışanları binlerce yolcuya deodorant dağıttı. Öyle ki 14 bin deodorantlık stok yalnızca birkaç saat içinde tükendi. Yetkililer bu yöntemle ter kokusuna karşı farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. 2016 yılında benzer bir uygulama İngiltere'de de gerçekleşmişti. Aşırı sıcak nedeniyle bunalan yolcuları serinletmek için Londra metrosunda çalışanlar soğuk su dağıtmıştı.

 

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua