Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video Trump'ın seyahat yasağı protesto edildi

ABD'de Yüksek Mahkeme, Başkan Trump'ın çoğu Müslüman bazı ülkelere uygulamak istediği seyahat yasağını onayladı. Karar, yüksek mahkemenin önünde protesto edildi.

Karar,  9 üyeli mahkeme tarafından 4'e karşı 5 oyla kabul edildi. Böylece çoğunluğu Müslüman olan Suriye, İran, Yemen, Libya, Somali ve vatandaşlarının, ABD’ye girişi yasaklandı.

Ayrıca, Kuzey Kore vatandaşları ile Venezuela’nın bazı hükümet yetkilileri ve ailelerinin, Amerika’ya seyahat etmeleri de yasak listesinde.

Karara ilk tepkisini Twitter'dan veren Trump, “Mahkeme Trump'ın seyahat yasağını onaylamış. Vay be!" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Trump, ardından da yazılı bir açıklama yaptı ve kararı "Muazzam bir zafer. Büyük bir galibiyet anı" olarak nitelendirdi.

Yasak kararını, mahkemenin en büyük başarısızlığı olarak görenler de vardı. Sivil toplum örgütleri, yüksek mahkemenin önünde kararı protesto etti..

Trump, seyahat yasağını listedeki ülkelerden gelen kişilerin ülkesinde güvenlik sorununa yol açtığı gerekçesiyle savunuyor. Yasağa karşı çıkanlarsa Trump'ın Müslüman karşıtı söylemlerine dikkat çekiyor. Bu nedenle, Trump'ın göreve geldikten sonra uygulamak istediği seyahat yasağı, daha önce de Yüksek Mahkemeye taşınmış ancak Müslümanlara karşı ayrımcılık içerdiği iddiasıyla durdurulmuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua